Днес в 9.30 часа президентът Румен Радев ще връчи на БСП

...
Днес в 9.30 часа президентът Румен Радев ще връчи на БСП
Коментари Харесай

Предстои президентът да връчи третия мандат на БСП

Днес в 9.30 часа президентът Румен Радев ще връчи на Българска социалистическа партия третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Това е последният опит в границите на 46-ото Народно заседание да бъде излъчен постоянен кабинет, откакто първата политическа мощ " ИТН " отдръпна проектокабинета си директно преди гласуването му в Народното събрание, а втората по величина партия ГЕРБ върна мандата.

От Има Такъв Народ потвърдиха, че няма да поддържат какъвто и да е кабинет. Според тях единственият излаз са нови парламентарни избори. От ГЕРБ ще гласоподават срещу предлагането за държавно управление на Българска социалистическа партия. От Движение за права и свободи най-вероятно също няма да дадат своята поддръжка, защото социалистите оповестиха, че няма да водят договаряния с тях, както и с ГЕРБ.

Колективните органи на  " Демократична България " следва да решат дали обединяването ще взе участие в договарянията с левицата. " Изправи се БГ! Ние идваме! " ще отговорят на поканата за договаряния, отправена от социалистите, само че упорстват да няма присъединяване на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Няма период, в който да бъде оповестена номинацията за министър председател на Българска социалистическа партия. Но незабавно откакто името му стане ясно, стартира да тече седемдневен интервал, в който той би трябвало да показа състава на ново държавно управление. Лидерът на левицата Корнелия Нинова разгласи, че тя няма да бъде номинирана за министър-председател и че предлагането не би трябвало да е политическа, а консенсусна фигура.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР